Monday, 31 March 2014

Awra @ 20months

Hi,

Awra semakin hari semakin besar, semakin lain kerenahnya dari masa baby dulu. Dan ibu awra semakin hari semakin busy sampaikan nak tulis perkembangan anak dalam blog pun dah tak sempat. Arh..what a waste.
That's why i'm sooooo keen with instagram lately. hehe. Senang update progress awra through videos or photos sharing, then not only me boleh track back awra's development, all my clan pon can do so. Easyyy sgt. =P

Back to awra's story.

Dari segi bercakap, awra banyak bunyi baby lagi. Maka tak paham la sepatah haram pon kenkadang apa yang cuba nak awra sampaikan tu. Tapi ok jugak la, kadang2 dengar je awra sebut fevret words die macam, aduh *comel gile sebut ni, siap ekspresi muka kerut2 tau*, jatoh, kotor, cat, ayah, akak, atah *ok ni tak tau ape maksud*, oppa *nak cakap opah la kot sebab tgk upin ipin, bukan oppa gangnam style tu yeh. hiks!*, nak, dah, dan tah ape lagi la. and Yes, basically awra menyebut banyak ayat melayu walau konon dok oberseas kan, mungkin berpunca dari dok tgk upin ipin 24 jam. heheh. Anyway, i don't mind at all apa bahasa awra sebut pon, janjiiiiiii..boleh cakap. =P

Dari segi faham arahan plak, unlike bercakap, awra paham english command pulak lebih. *hamboihh!* Ala...tapi yg simple2 punya la, mcm throw ball, take your pillow *aka bantal busuk*, give me, where's ayah?, ayah in the toilet, ayah in the kitchen *nampak sgt kes sendiri tanya sendiri jawab..mihihi*, go outside *halau dari dapur ke ruang tamu..=P*, get into your coat *ni kes mak ayah nak feeling2 tido tanpa gangguan gituu*, you want 'bubu'? *bubu tu susu*, don't!, cannot, and tah hape2 lagi lah yg ibu awra bantai sebut...english tunggang langgang uolss..haruslah anak pening mak cakap ape kan..hihihi

Awra sekarang ade minat baru iaitu tengok cerita kartun 'Cloudy with a chance of meatballs' more than 4/5 kali sehari. Mungkin pasal kartun tu sempoi, colourful, ade monyet bercakap nama steve, tak bosan, bnyak aksi menyebabkan awra cukuppp tertarik nak tgk berulang kali tanpa jemu. Siap tau lagi kite bukak channel tv ke atau bukak kartun fevret die tu. Kadang2 cube gak distract attention awra from teringat kat kartun tu, hampeh....tak pernah berjaya. Kalau buat tak tau kang, die rela berguling 15 minit tak henti2 atas lantai sampai la org bukak kan. Haru betol...Dan tag line awra untuk suruh kite bukak kartun tu is, 'kiki' yang mereujuk kepada , monkey.. hiks!

Anyway, nak ditaip2 satu2 apa awra dah reti buat mcm rasanya takot ade yang kate, 'helehhh..cam la ko sorg ade anak...', or ade plak kate, 'anak aku pon reti buat jugak'.....or mungkin ade yg lain pulak pk, 'boringgg'...hee..so malaslah nak menaip panjang2. Lagipon...sebab dah selalu letak awra pny activities kat instagram, better not merapu lebih2 kat sini. Jimat my time jugak sebab i'm sooooo bz as a 2nd year student. Weheeee. Mark the 2nd year to hokey..kejap je dah masuk tahun 2 tau. i loikkeee sgt. =P

Wokey la. Ni pon curik masa jap buat post yang dari haritu terperap. Malas nak publish sebab rasa takde kepentingan disitu. hihi.

As penutup, layan sikit gambar2 awra sepanjang kat Malaysia tempoh hari. Ni gambar masa mak long awra kawen. Nanti mungkin boleh dipertimbangkan buat entry untuk kisah majlis kawen mak long awra. =)

Itu mak long awra. =P

Clingy habis masa minggu pertama kat malaysia. Jenuh berkepit. 

Family bahagia. hiks!

Tengok tu. Bukan boleh letak bawah, melalak je keje die. Takot org lagi masa ni. 

Sesi tunjuk awra pada jiran yang dari kecik dok bersama kat quarters balai bomba dulu. =)

Awra kepanasan, begitu juga kami. Masa ni baru 3 hari sampai malaysia. Tak tune lagi kulit tu dengan cuaca panas. hehe. =)

Awra dengan maksu cantik. Baju awra tu dah habis tipis dah ibu pakaikan tau. still....berpeluh tak hingat awra masa tu. =)

Budak konon omputih celop yang kepanasan mcm cacing. =P



Ok la...back to work. Baiiiiiiii. 

Ibu awra





2 comments:

  1. hi babe, u know what, imani ada bj tu sebijik sejiban dgn awra..
    beli kat asda rasa i..xingt dah.
    tp mmg best la sbb nipis, berangin jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi athi..oh yeke?yg mana satu? navy blue tu ke or the red-white dress? kite pon tak ingat beli mana, but rasanya from charity shop je coz its cheaper and affordable untuk golongan marhain mcm weolss ni. hiks! hugs and kisses to amani ok. =)

      Delete